Häromkvällen gjorde Gere oss lite förbryllade. Han fick tokryck och sprang fram och tillbaka, backade och smaskade och försökte att få bort något ur munnen med tassen. Katter kan ju inte spotta så har de fått ett hårstrå, snöre etc. i munnen så finns det ju bara en väg för det att ta vägen… I alla fall så fick jag tag på honom till slut och kollade i munnen på honom, men jag såg inget och tänkte, attans då var han snabb att svälja det då. Vi har aldrig snören, gummisnoddar eller liknande framme så jag var rätt säker på att det inte var något sådant. Jag släppte ner honom igen och allt verkar frid och fröjd. Efter en stund börjar han tvätta sig på ryggen och snabbt därefter gör han samma sak igen och springer som en tok och smaskar! Jag ser ut som ett stort frågetecken vid det här laget. Jag tittar på honom igen och känner på hans rygg men ser ingenting. Han är jättelugn och avslappnad när jag håller i honom och han verkar inte ha ont någonstans. Jag funderar på om han har fått något i pälsen, även fast det inte syns något. Jag luktar på honom och känner till en början ingenting, möjligtvis att det kanske finns en en svag svag doft av diskmedel? Vi tar en blöt handduk och drar över ryggen och gissa vad som händer, jo det börjar skumma! Rätt mycket också. Alltså så har han på något sätt lyckats få på sig diskmedel eller någon tvål, men det såg ut och luktade mest som diskmedel. Hur detta gått till vet vi inte eftersom han varken är uppe på bänken där diskmedlet står eller varit inne på toaletten där det finns tvål. Finns inga andra medel han skulle kunnat få på sig heller. Inte konstigt att han grimaserade så illa, diskmedel är ju inte den trevligaste smakupplevelsen direkt;)